Grønkålssalat med pærer og ristede valnødder i honning

Så er efteråret startet og det skal da fejres med en skøn salat med danske pærer! Jeg elsker at lave salater efter årstiderne. Jeg synes, det er sjovt at være bevidst om årstiderne, men jeg bliver især glad i låget af, at man både er prisbevidst og miljøbevidst!

Det smager bare liiiidt bedre, når man ved, at pæren ikke er importeret fra et andet land i verden. I Dk er der meget skrappere regler med hvor mange sprøjtemidler der må bruges. Jeg er også stor tilhænger af, at man køber dansk, da vi da bør støtte vores eget land. Hvis ikke du har tænkt over dette før, så er det endnu vigtigere nu i disse Corona tider.

Nu til opskriften ;o)

  • Starter med at blande en pose skyllet og klargjort grønkål med lige dele hvid balsamicoeddike eller æbleeddike og en god olivenolie. Lidt salt og peber. Tag gerne nogle handsker på eller vask hænderne godt, grønkålen bliver meget lettere at spise, når det er blevet godt maseret ind med vinaigretten.
  • Derefter skæres der 4-5 pærer i skiver og blandes med grønkålen
  • opvarm en stegepande og kom valnødderne på, der skal være 100 % fokus…. brænder meget hurtigt på. Når de er blevet ristet, hældes der lidt honning hen over og de ristede valnødder bliver lækre søde. De kommes derefter på et fad, som er tildækket med bagepapir. Det skal stå lidt på køl.
  • Når salaten anrettes i en skål eller på et fad, knækker man de glaserede valnødder henover.

VELBEKOMMEN !

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *