Hvorfor skete dette ikke for naboen…..

Det er en typisk tanke for os mennesker, hvorfor skal jeg eller vores familie rammes, dette sker da kun for naboen

Jeg har ind imellem snakket med mennesker, som mener, at det er uretfærdigt, når livet rammer en hårdt. Hvorfor skal vi/ jeg dette igennem og hvorfor kunne det ikke have været sket for så mange andre. og det er også helt ok, at han man føler denne frustration og afmagt.

Men jeg vil mene, at det også ofte sker for de andre. Der er mange i Danmark der lider hver dag. Og når man så selv bliver ramt, så finder man ud af, hvor hårdt det er og man får nogle andre øjne. Man ser måske andres problemer med en anden indsigt, visdom og kærlighed. Man kan måske endda, når man er kommet ud af sin egen livskrise, hjælpe andre mennesker med sin erfaring.

Men ikke at jeg gerne ville have det foruden, det er da helt sikkert, men sådan er livet bare ikke altid skruet sammen!

Vi har som familie dealet med sygdom og ulykker og det har slet ikke været en dans på roser…. der var i hvert til fælde mange torne på de roser.

Når jeg cykler rundt i København og ser en ambulance, som jeg ser hver dag. Tænker jeg engang imellem, at nu er der en familie der bliver ramt. Jeg husker en oplevelse, hvor jeg så en lægeambulance, som kørte bag ved ambulancen. Der sad en dame derinde og græd af chok og sorg. Jeg græd hele vejen til jobbet…. Så jeg tror, at man få en anden empati for deres situation.

Når der er en i familien der bliver ramt, så rammer det alle i husstanden.

 • Man bliver ramt på ens overskud og på kræfterne
 • Man bliver ramt på økonomien
 • Man kæmper med sorg over at livet er forandret fra dag til dag
 • Man er i en konstant stresssituation
 • Man er nødt til at bide stoltheden i sig og bede om hjælp
 • Man kæmper med dårlig samvittighed overfor sine nærmeste
 • Man kæmper med vrede og frygt
 • Man kan føle sig ensom
 • Man er konstant nødt til at kunne omstille sig, ofte bestemmer smerterne hvordan familiens uge og weekend bliver
 • Når man lægger planer for noget, så skal man altid tænke i smerter.

Så nej det er ikke let, når man bliver ramt. Men der er også smukke ting i sådanne krisetider, det er at man finder ud af hvor mange gode venner og familie man har og hvor meget de vil gøre for at hjælpe en. Det var i hverfald det vi oplevede.

Vi oplevede også mange fantastiske oplevelser med vores Far i himmelen, masser af guddommelige oplevelser i hverdagen.

5 thoughts on “Hvorfor skete dette ikke for naboen…..

 1. Grunden til at jeg skriver det så konkret er også fordi man kan føle sig utrolig ensom i de følelser man får, men det er helt normalt og som du skriver, så kender du det for godt. Derfor må vi huske at række ud til andre og bede om hjælp, selvom det ikke altid er det letteste!

  1. Tak for din hilsen Stina, ked af at du kan genkende disse tanker, men håber også, at du kan genkende de fine ting i krisetider.. kh. Lisa

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *